Dalecarlia

Brandfarliga Heta Arbeten
Brandfarliga arbeten

Utbildning i Heta Arbeten har funnits som krav från försäkringsbolagen sedan konceptet startades av brandskyddsföreningen 1990 och var länge ensam aktör inom skadeprevention gällande brandsäkerhet. Sedan 2019 finns även en annan certifiering som accepteras av försäkringsbolagen på samma villkor som Heta Arbeten och det är Brandfarliga Arbeten som är ett koncept framtaget av Sveriges Byggindustrier tillsammans med SVEBRA som är brandföretagens medlemsorganisation.

Dalecarlia Arbetsmiljö har gjort valet att erbjuda certifiering i Brandfarliga Arbeten, främst för att kunna erbjuda likvärdig skadeprevention till ett lägre pris. Våra utbildare är instruktörer certifierade av SVEBRA och får utfärda certifieringar i Brandfarliga Arbeten.

Brandfarliga Arbeten är en ny och modern utbildning för alla som arbetar med moment där det finns risk för att en brand kan uppstå. Utbildningen uppfyller försäkringsbolagens krav.

Alla arbeten som på något sätt orsakar uppvärmning eller gnistor, till exempel svetsning, lödning, torkning, ska utföras brandsäkert. De som utför tillfälliga arbeten med risk för brand måste genomgå en utbildning för att få det tillstånd som krävs.

Utbildningen Brandfarliga Arbeten ger ett giltigt certifikat enligt försäkringsbolagens villkor.
Utbildningen är också anpassad till förhållanden i olika branscher exempelvis bygg, tak eller
industrin. Deltagaren får förståelse för risksituationer på just sin arbetsplats och kan direkt tillämpa kunskaperna i sitt arbete. Certifikatet är giltigt i 5 år, därefter så måste man upprepa kursen.

Innehåll:

  • Ansvar, lagar och regler
  • Organisation
  • Säkerhetsregler & försäkringsvillkor
  • Riskhantering & konsekvenser
  • Grundläggande brandskydd
  • Brandfarlig vara
  • Grupparbeten
  • Praktisk släckövning
  • Certifiering

Pris distansutbilding:
2.299 kr* exkl. moms

Pris klassrumsutbildning:
2.799 kr* exkl. moms
*Grupprabatter tillämpas, kontakta oss för mer information
Regler och villkor för bokning

Vi utgår från Borlänge, men vi håller kurser i hela Dalarna, Gävleborg och Värmland vid önskemål.

Skicka gärna en intresseanmälan så återkommer vi så fort vi kan.

Intresseanmälan
Brandfarliga Arbeten

X